zondag 16 juni 2013

Snijbiet: recept

Het was even spannend of de snijbiet het zou overleven. De slakken vinden de bladeren erg lekker en de jonge blaadjes zijn al aardig aangevreten. Daarom besloot ik de goede blaadjes af te knippen. Maar, wat doe je met een handvol snijbiet?

Via snijbiet.nl kwam ik allerlei lekkere recepten tegen. De snijbiettaart zag er erg lekker uit. Op naar de groenteboer om nog wat snijbiet te kopen en aan de slag! Een supersimpel recept en erg lekker!



Mijn variatie van de snijbiettaart:
- 400 gram snijbiet
- 120 gram geitenkaas
- beetje honing
- peper, zout
- goede lepel Ras el hanout ( Marokkaans kruidenmengsel met o.a. kerrie, koriander en komijn)
- bladerdeeg
-125 cl. slagroom
-3 eieren
-handjevol pecannootjes
-handjevol walnoten






Bereiden:
- Bladerdeeg uitrollen en springvorm mee bekleden 
- Snijbiet schoonmaken, steeltjes in stukje snijden en blad in stukjes scheuren
- In kom alle ingrediƫnten bij elkaar doen en goed roeren
- Snijbiet erdoorheen roeren
- 45 minuten in de oven (200 graden)

Eet smakelijk!